Acupunctuur voor depressie

Acupunctuur voor depressie

Aangezien de warmte van de zomer langzaam verdwijnt in koeler nachten en kortere dagen, heb ik een merkbare instroom gehad bij patiënten die op zoek zijn naar depressie. Dit is niet ongewoon – elk jaar zie ik dat het gebeurt met het seizoenverandering.

In de wereld van acupunctuur zijn er vijf grote orgelsystemen, die elk met een emotie en seizoen verbonden zijn. Gedurende dat seizoen is het bijbehorende orgaan op zijn meest kwetsbare wijze en de emotie is meestal opvallender.

Herfst is het Longseizoen. En de emotie die verband houdt met long is verdriet. Vanuit acupunctuurperspectief is het perfecte zin dat er een verhoogde gevoel van melancholie deze tijd van het jaar is.

Depressie als gevolg van onbalans

In het westerse geneeskunde wordt depressie gedefinieerd als een stemmingsstoornis die een aanhoudend gevoel van verdriet en belangenverlies veroorzaakt. Dat is vrij breed. In acupunctuurland (acupunctuur depressie) is er een breed scala van onevenwichtigheden die manifesteren als depressie. Elk geval van depressie is uniek, en de juiste behandeling wordt bepaald op basis van welk systeem (en) niet in balans is.

Wanneer ik patiënten met longzwakte behandel, zie ik vaak een doordringend, zacht verdriet dat lingers en achtervolgt. Dit zijn niet de patiënten die hard over hun ongelukken trekken. Zij zijn degenen die rustig lijden en lijken niet te verliezen van oude pijn. Vaak hebben patiënten die onopgeloste verdriet hebben ervaren ook lichamelijke longziekten, zoals ademhaling, hoesten, kortademigheid en vaak verkoudheid.

Gevallenstudie: Longverwante depressie

Jaren geleden zag ik een vrouw die op het einde van haar wit was met een oncontroleerbare hoest die acht maanden duurde. Ze was door verschillende artsen en een groot aantal tests geweest die niets onthulde. Terwijl zij haar gezondheid doorgaat, vroeg ik haar of ze het afgelopen jaar trauma’s, verliezen of pijnlijke gebeurtenissen had. Ze kon niets herinneren. Toen we naar de behandeltafel kwamen, kwamen we op het een of andere manier over het bezitten van huisdieren. Ze begon te herinneren aan haar hond die was overleden. Raad eens wanneer? Acht maanden geleden.

Ik zette een paar naalden voorzichtig in acupunctuurpunten die gericht zijn op het emotionele aspect van het longsysteem, en wijst erop dat ik vaak naalden op degenen die bedrogen. Een uur later was haar hoest weg, nooit terug te keren.

Andere vormen van depressie vanuit een acupunctuur perspectief

Hart
Als de depressie van de longen zwijgt, lijdend lijden, is het hart aan het tegenovergestelde uiteinde van het spectrum. Hartenergie gaat alles om extremes-wilde vreugde, en breeklaagjes. Wanneer iemand met een hartwanbalans gelukkig is, weet de hele wereld het. Maar als ze crashen – en ze doen altijd, uiteindelijk – ze raken hard.

Bij hartverwante depressie is er geen middelste grond. Deze mensen voelen emoties, zowel positief als negatief, veel intenser dan anderen. Ze vallen vaak tussen staten van delirious geluk en diepe depressie. Manisch-depressieve patiënten zouden in deze categorie vallen.

Milt
De milt gaat over het verzorgen en geven van. Patiënten met Spleen-onevenwichtigheden hebben de neiging om te geven en geven, en geven, totdat ze volledig gedreineerd zijn en niets meer hebben. Deze typen kunnen ook geneigd zijn tot obsessie en dwang. Ze zijn overdenkenaars die zich bezighouden met hun bezorgdheid.

Wanneer deze patiënten naar mijn kliniek komen om op depressie te klagen, beschrijven ze zichzelf als emotioneel “zwaar” of “stagnant”. Ze voelen zich vast, alsof ze door cement plunderen en alles is zo moeilijk. Ze kunnen niet eens beginnen te verhuizen naar iets beter.

Lever
De lever is het orgaan geassocieerd met woede, en deze boosheid kan zowel naar binnen als naar buiten worden gericht. Een “leverig” persoon die extern projecteert, kan ongeduldig zijn of een explosief humeur hebben. Ze zijn stijf en gestructureerd en kunnen gevoelig zijn voor uitbarstingen als ze hun weg niet krijgen. Hun depressie wordt vaak geconcentreerd rond een gebrek aan controle.

Voor de lever types die hun woede internaliseren, is het vaak zelfgerichte. Het kan overkomen als hoge verwachtingen voor zichzelf, een onvermogen om te gaan met falen, of in zijn uiterste, zelfverlegenheid. Depressie van de lever-type zou zich voordoen als depressie gecombineerd met prikkelbaarheid en / of angst (denk PMS).

Nier
De Nier regelt in veel opzichten alles. De Nier is onze basisrit voor overleving. Het is de tank, de reserve van energie die we doordringen in de loop van ons leven om ons te laten rennen. De levensduur van een persoon en de kwaliteit van het leven dat ze aan de Nier-energie wordt gegeven.

De Nier creëert de wil om ons eigen pad in het leven te creëren. Als het nierstelsel in het gedrang komt, blijven we weggaan en verloren gaan. Naar mijn mening is dit systeem verantwoordelijk voor het soort depressie dat zo diep en onbegrensd is dat alles hopeloos lijkt.