Reiki Gezond of niet gezond?

 

Gisteren eerst naar de kerk geweest en voor ik het wist kreeg ik reiki dat ik goed kon gebruiken. Vervolgens met verschillende mensen wat bijgekletst. Het was niet zo erg druk en op dat moment waren er ook niet al te grote problemen dus mijn dagje begon rustig. Voor ik het wist was het alweer 4 uur en liep ik naar het kamp waar ik afgesproken had met een vriend. Hij zag er vermoeid uit en voelde zich niet goed.
Ik vroeg of hij nog een keer bij de dokter langs wilde gaan om te vragen om een psycholoog, en ik probeer wat dingen af te spreken tot ik merk dat hij er niet veel zin in heeft. Wat voor zin heeft het Annie dat ik naar buiten ga zonder geld zonder uitzicht of ik in Nederland mag blijven en ook hoelang het allemaal gaat duren? Ik stel hem de vraag wat het voor zin heeft om in het kamp te blijven en nog ongelukkiger te worden? ik vraag of hij het niet fijn vind wat dingen te gaan doen. Op dit moment ziet hij dit niet, hij is doodmoe en zit aan alle kanten gevoelsmatig vast. Daarnaast heeft hij ook een medisch probleem waar hij nu antibiotica voor heeft maar hij merkt nog weinig verschil. Ga je mee naar de spelletjesavond vraag ik want dat hadden we afgesproken. Ik weet het niet zegt hij en ik besluit om dit keer even mijn eigen regels te breken en zeg dat we nu uit het kamp gaan en even naar de Mac Donalds om er even uit te zijn. Hij zegt ik heb al gegeten en ik heb geen honger meer, ik wil niet. Even later vertelt iemand aan hetzelfde tafeltje dat hij niet mee wil omdat hij niet wil dat ik betaal voor hem. Zo lief want de mensen aan het tafeltje zien dat hij het nodig heeft en gunnen hem dit.
Na afgesproken te hebben dat als hij geld krijgt ik wel eens het terug kom halen besluit hij uiteindelijk toch mee te gaan en kleedt zich even om. Ondertussen bel ik de man die terug wil naar Syrië en een gesprek heeft gehad met VWN. Hij vertelt dat hij toch geld krijgt van de organisatie die mij vertelde dat ze dat niet deden, maar dat hij op een bepaalde manier de juiste weg moest volgen. Ik vraag of hij mij wel vertelt wanneer hij gaat omdat ik afscheid van hem wil nemen, we hopen allebei dat we contact kunnen houden en hij toch er goed vanaf komt en hij weer naar Nederland terug kan. Mijn vriend komt in andere kleding terug en we stappen op. Bij de Mac kunnen we even rustig zitten en kletsen, en hij vertelt over zijn moeder die ook van dieren houdt en zijn 3 broers en zus die allemaal bij elkaar wonen. Dit is erg zwaar voor hem, ook omdat zijn moeder hartproblemen heeft. Het doet hem goed er even uit te zijn en we lopen als we klaar zijn naar de spelletjesavond en daar zien we de groep van het tafeltje weer. Hij gaat lekker kaarten en ik ga even kijken wie er allemaal zijn.
Het is niet heel erg druk maar iedereen is gezellig spelletjes aan het doen. Ik ga even zitten bij iemand die ik ken. Het is geen erg makkelijk persoontje maar ik mag hem wel, we raken in gesprek en het is tijd voor muziek. Helaas schijnt dat vanavond niet te werken en niemand weet hoe het wel werkt dus dat is jammer; ze willen graag nog een half uurtje dansen. Gelukkig is nog een spelletje in plaats van dansen ook goed en om half 10 is het tijd. Ik loop met hetzelfde groepje mee terug en we spreken af om 8 uur de volgende ochtend want 1 van de jongens moet naar het ziekenhuis en begrijpt niet wat er gaat gebeuren.
Vanmorgen om 8 uur stonden de mannen klaar om naar het ziekenhuis te gaan, we gingen naar de pijnpoli. Daar werd de optie geopperd om over een poosje een injectie te geven die niet mee zal vallen. Hij moet daarna dan ook 2 uren in het ziekenhuis bijkomen en mag niet lopen daarna. Deze man heeft een jaar geleden een plaat in zijn been gekregen in Iran en daar was hem verteld dat hij een jaar later er weer uit moest. Hier in Nederland hadden ze gezegd dat het gevaarlijk is en hij begrijpt het niet dus we maken gelijk nog een afspraak bij de dokter om te horen wat de reden is dat de plaat er niet uit mag. Hopelijk slaat de injectie aan.
Thuisgekomen besluit ik zelf ook nog even wat slaap in de halen; ik weet niet wie het steeds verzint om de vluchtelingen om 8 uur te laten komen maar de volgende afspraken heb ik gelukkig iets later kunnen zetten.