Spijsverteringsstoornissen

Indigestie

Gedurende vele jaren is indigestie beschouwd als de eerste versturing van de Amerikaanse zakenlieden. Brandwonden, het bukken van zure materialen, misselijkheid, braken, een gevoel van volheid of druk, zijn de symptomen die het meeste last hebben.

Dergelijke symptomen in verschillende mate kunnen worden geassocieerd met extreem ernstige stoornissen. De ernst van de pijn en de pijn van de pijn is niet echt een maat voor de toestand die verkeerd is. Als de symptomen één of twee uur na het eten opkomen, kunnen ze het gevolg zijn van ongecompliceerde zweren van de maag of het duodenum en de dokter zal extra studies moeten maken, met inbegrip van het gebruik van de röntgenstraal om zeker van de diagnose te zijn. Soortgelijke symptomen kunnen optreden bij aandoeningen die verband houden met de bijlage of de galblaas, of naar een zwakte in het diafragma, de grote adem spier die de buik scheidt van de thorax.

Spijsverteringsvermogen is misschien geassocieerd met psychologische problemen, overmatig gebruik van tabak, koffie of alcohol, snel eten met onvoldoende kauwen, constipatie met de kathartische gewoonte, gevoeligheid of allergie voor bepaalde voedingsstoffen, het eten van dergelijke voedingsmiddelen kan gastro-intestinale aandoeningen veroorzaken.

Misselijkheid en overgeven

Grote onderzoeken zijn besteed aan het bestuderen van het mechanisme van braken. Gewoonlijk misselijkheid, of een gevoel van ziekte, voorafgaand aan braken. Het is nauw verbonden met het hele zenuwstelsel. Elke ernstige pijn kan deze symptomen veroorzaken, zoals een scherpe blaas in het midden van de buik of het knechten van de mannelijke geslachtsklieren. Onverschillige bezienswaardigheden, geuren of smaken, of in gevoelige mensen, zelfs denken aan onaangenaam incidenten, kunnen de reactie opleggen.? Pijnlijke sensaties die uit de urineweg komen, zoals door het doorgaan van een steen, kunnen deze reeks reacties opzetten. Braken kan het gevolg zijn van de werking van drugs.

Soms gebeurt braken zonder voorafgaande waarschuwing van misselijkheid, vooral wanneer er meer druk in de schedel is. Braken optreedt bij diabetische acidose, bij congestief hartfalen, bij onvoldoende zuurstof in de hersenen, bij luchtziekte en zeesiekte of andere aandoeningen die het gevoel van evenwicht of evenwicht verstoren.

Uiteraard moet de dokter snel weten waarom iemand braakt. Hij moet het begin van acute infectieziekten uitsluiten en zorg er dan voor dat er geen acute chirurgische noodgevallen zijn zoals een ontstoken appendix of galblaas of peritonitis of obstructie van de darm.

Hoge bloeddruk, zwangerschap bij vrouwen, ernstige spijsvertering, drugs en giften, aandoeningen van het zenuwstelsel, zijn andere mogelijke moeilijkheden om voedsel en water te houden. Ernstige emotionele problemen of dergelijke zeldzame en buitengewone problemen zoals kanker, urine, diabetes moeten worden onderzocht.

Constipatie

Wanneer de ingewanden niet bewegen met hun gebruikelijke frequentie of wanneer afvalmateriaal wordt doorgegeven in kleine, harde massa’s, soms met pijn, wordt het symptoom genaamd obstipatie. Het begeleiden van de aandoening kan een gevoel hebben van volheid of dichtheid in de buik, en soms pijn. Andere bijbehorende symptomen zijn hoofdpijn, zwakte, indigestie, belching, pijnlijke spieren, en zelfs pijnlijke urine ring.

Hardlywigheid is geen ziekte – het is een symptoom dat aangeeft dat de fundamentele moeilijkheid ligt bij onjuist dieet, verkeerde eetgewoonten, een verscheidenheid aan ziekten of structurele afwijkingen en, vaak, emotionele problemen of aandoeningen van persoonlijkheid.

De meeste mensen hebben dagelijks een of twee darmacties, meestal na het ontbijt of na de grootste maaltijd van de dag. Onregelmatigheid van eten of slapen brengt onregelmatigheid van darmwerking op. Reizen, stress, volledige veranderingen in de natuur van voedsel, verstoren ook de regelmatigheid van de darmwerking.

Bij oude mensen kan het blokkeren van de darmkanaal optreden als gevolg van ondoeltreffend van de darm musculatuur en verminderde gevoeligheid van het zenuwstelsel. Overmatig oude mensen die veel van hun tijd in bed doorbrengen, let vooral op de neiging tot minder frequente darmwerking. De meeste mensen jonger dan zestig jaar kunnen op een goed ritme worden getraind door goede gewoontes te ondersteunen die worden geholpen door een zorgvuldig geselecteerd dieet.

De eenvoudigste materialen voor gebruik in gewone gevallen zijn de smeermiddelen zoals paraffineolie of minerale olie, die niet routinematig gebruikt mag worden omdat het vitamine A opneemt; Ook bruikbaar zijn bulkmaterialen, zoals agar of cellulose, die verkrijgbaar zijn in speciale preparaten.

Diarree

Wanneer de darmwerking te vaak is, is de hoeveelheid materiaal groot, los, vaak schuimig en vol slijm, de aandoening diarree. Abdominale ongemak en pijn aan het einde van de darm worden vaak geassocieerd met ernstige diarree. Infecties met dysenterie kiemen, ameba en stafylokokken brengen diarree op. In steden met goede hygiëne is diarree meestal het gevolg van misbruik van kathartica, irritante voedingsmiddelen, zenuw- of emotionele stoornissen, koorts en infecties of gewoon vermoeidheid. Diarree is vaker in heet dan bij koud weer.

Bij het maken van zijn onderzoek zal de dokter eerst weten of diarree regelmatig, frequent is of verband houdt met bepaalde voedingsmiddelen of andere gewone activiteiten. De meeste acute diarreeën opruimen als je een dag of twee zonder voedsel voelt, simpelweg hete thee of water. Goed gekookte rijst, appelmoes of vlees kan worden genomen wanneer twaalf uur zonder losse beweging zijn geslaagd. Melk, vruchtensappen en zachte eieren mogen niet worden gegeven tot het herstel is voltooid.

In het laboratorium kan altijd onderzoek worden gedaan naar het afvalmateriaal; Daaruit kan veel informatie worden verkregen over de oorzaak van de diarree. Bij ernstige chronische aandoeningen kan de dokter het nodig vinden om de darm onderaan direct met de proctoscoop te onderzoeken en ook door de röntgenstudie te studeren.

Bloeden uit de buik en darm

Bloeden is schrikwekkend. Bloed uit de neus is vrij vaak, zoals bloeit uit een tandcontact of een snede. Maar een plotselinge bloeding van de longen of het braken van vers bloed of het doorgeven van bloed in de urine of in de darmbewegingen is een oorzaak van angst. Omdat de uitstraling van bloed uit het binnenkant van het lichaam schokkend is, zijn de verklaringen van mensen met betrekking tot de hoeveelheid verloren bloed zelden betrouwbaar. Een theelepel kan lijken op een pint. Bloed in de maag of darm wanneer het in de ontlasting voorkomt, heeft een zwarte of teerachtige uitstraling, maar het duurt minstens een achtste pint om de kleur zichtbaar te maken.

De ernst van de schok die kan voortvloeien uit inwendig bloeden hangt af van de hoeveelheid verloren en de suddenness waarmee het optreedt. Koors kan optreden na een bloeding, in het bijzonder een grote.

De meest voorkomende oorzaak van braken van bloed – in veertig tot tachtig procent van de gevallen – is ulcus van de maag, of duodenum. Gewoonlijk heeft de betrokkene een vroegere diagnose van zweer gehad. De bloeding komt meestal uit erosie van een bloedvat in de zweer. In ongeveer vijf procent van de gevallen is de oorzaak van braken van bloed kanker; Dat is de reden om zo snel mogelijk een volledige en wetenschappelijke diagnose te krijgen wanneer dit symptoom optreedt. Verharding van de lever en vergroting van de milt kan de circulatie terugzetten, zodat er spataderen zijn in de slokdarm of de slukbuis; Zoals andere spataderen kunnen deze breken en de persoon die verdrietigt heeft om bloed te braken, veroorzaken. Onder diverse en minder voorkomende oorzaken zijn ziektes van het bloed zoals hemofilie en trombocytopenie, waarin bloeden makkelijk zijn.

De eerste stap na het braken van bloed of grote bloeding uit de darm is om schokken te beheersen en het leven te redden; Dan komt een zorgvuldige wetenschappelijke studie om de oorzaak te bepalen en te voorkomen dat er extra bloedingen ontstaan.

Geelzucht

Bij geelzucht heeft de huid en de blanken van de ogen en zelfs de slijmvliezen een licht geelachtige tint als gevolg van verkleuring van de gal. De hoeveelheid geelzucht kan variëren van een diepe gele kleur tot zo’n lichte kleur dat alleen bloedonderzoeken de abnormaliteit zullen onthullen. Geelzucht ontstaat wanneer de galwegen worden geblokkeerd. Aangezien de gal komt uit de vernietiging van rode bloedcellen, komt er ook geelzucht voor wanneer er sprake is van overmatige verdeling van deze cellen, of wanneer de leverfunctie die aan het proces deelneemt wordt aangetast door ziekte of andere schade.

Ongeveer 1/120 van de bloedvaten worden elke dag vernietigd. Dit betekent dat het leven van een rode bloedcel ongeveer 120 dagen bedraagt. Wanneer een gewone blosering zwart en blauw verandert, is de verandering in kleur te wijten aan de afbraak van de rode cellen naar galzouten. De lever heeft meestal dit materiaal en geelzucht is een teken dat de lever niet functioneert zoals het zou moeten.

De lever heet het magazijn, de chemische fabriek, het apparaat voor het besturen van afval en andere titels. Het is een vitaal orgaan en we hebben het geluk dat we met zeven keer meer gecreëerd zijn dan we normaal gesproken nodig hebben.